Lækre Spinat sandwich

Super lækre sandwich brød både til arbejde udflugt og skole
Keyword Madpakker, Spinat
Forb. tid 2 timer
Tilb. tid 20 minutter
Antal 16 stk
Forfatter Pia Meyhoff

Ingredienser

  • 300 gr Spinat El. brug en helt pose frossen 450 gr pose
  • 0,5 l Kogende vand Hældes over det frosne spinat i en skål
  • 50 gr. Gær
  • 2 tsk salt
  • 2 spsk Honning
  • 500 gr økologisk fuldkorns mel Grahams mel kan også bruges. Brug evt halv af hver
  • 500 gr. Økologisk hvedemel El. mere
  • 2 sps. Olivien olie

Sådan gør du

  • Hæld kogende vand over spinaten.  
    Rør rundt i det og når det er afkølet lidt så det ikke er kogende, kommes det i blænderen.
    Blænd til det er næsten uden klumper.
    Synes godt der må være noget som ikke er helt blændet.
  • Hæld Spinat blandingen i røreskålen (pas på når du kommer gær i det ikke er for varmt) og tilsæt salt, honning, grahamsmel/fuldkornsmel olie, gær og ca det halve hvedemel. Rør det hele godt sammen. Brug meget gerne røremaskine
    Tilsæt hvedemel efterhånden.
    Det kan ske der skal mere mel i end de 500 gr.
    Dejen skal være så det er ligefør den klistre.
  • Sæt dejen tildækket tilside og lad den hæve til dobbelt str. eks 1 time.
  • Slå dejen ned og form til eks. 16 boller.
    tryk dem flade. Brug evt. kagerulle. De må ikke være for flade.
    Pensel med æg eller olie og lad dem efterhæve på en bageplade i 30-45 min.
  • Tænd for ovnen  på 200 gr. (tænd evt. inden du former brødene)
    Ovnen skal være varm, når brødene kommer ind.
    Stil gerne en ildfast/folie skål i bunden med vand i. Det giver en god hæve funktion.

    Bag brødene ca 15 – 25 min. Kig under bunden om der er en pæn brun bund.

Noter

TIPS!

Brug 25 gr. gær og lad dejen hæve dobbelt tid også efterhævning.
Jo længere tid det hæver jo mindre gær skal der i og des lækre er det
Der kan kommes forskellige kerner, valnødder og sesamfrø i. Alt efter temperament.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *