Jeg elsker brændte mandler. Det er ganske enkelt bare det bedste guf i juletiden for mig, især når duften breder sig i hjemmet og skaber en hyggelig atmosfære.
Jeg deler her min egen opskrift, som jeg har brugt i mange år, og som altid får mine gæster til at komme med gode minder om tidligere julebesøg.


Du kan variere den med dine smagsønsker, så prøv for eksempel at tilsætte appelsinsskalpulver, lakridspulver eller kanel mm. for at give dem en personlig twist, og husk at præsentere dem smukt i små glas eller som gave i en fin æske – det er næsten umuligt at modstå!

Brændte mandler

Recipe by Pia Meyhoff
Potioner

4

personer alt efter hvor lækkersulten man er
Ca tid ialt

30

minutes

Lav de lækreste brændte mandler.

Ingredienser

  • 200 gr. mandler

  • 180 gr. rørsukker eller alm sukker

  • 1 tsk vaniljesukker eller din ønskede smag

  • 3/4 dl vand

Fremgangsmåde

  • Kom det hele i en pande og lad det koge op.
  • Rør konstant i det, indtil det begynder at blive hvidt og uden vand
  • Skru lidt ned
  • Fortsæt med at røre rundt, indtil de er flotte blanke. De kan blive ligesom krystalliseret. Pas på de ikke brænder på
  • Hæld dem ud på bagepapir og lad dem køle lidt inden du skiller dem ad.
  • Når de er helt afkølet er de klar til at blive serveret

Note

  • Det er virkeligt super nemt at lave og så kan du samtidig bruge en portion som værtindegave